Over Mendeleo

Mendeleo is een marketing- & innovatiebureau in Amsterdam Westpoort.
Bekijk ons aanbodBel ons

Visie

Deze eeuw kan de mens onsterfelijk worden. Of uitsterven. Het verschil maken we zelf. Wij kiezen voor vooruitgang en storten ons op grote uitdagingen. Niemand kan dat alleen en dus werken we samen. Met collega’s, leveranciers, klanten en zelfs concurrenten. Onze rol?

Mendeleo creëert winstgevende oplossingen. Die bestaan uit een aantrekkelijk product waar alle andere marketingaspecten perfect op zijn afgestemd. Onze partners zetten dat vervolgens in de markt en profiteren ervan.

Wij helpen goede bedrijven om het beste uit zichzelf te halen (marketing). En daarna de grens weer te verleggen (innovatie). Zo bouwen we uitblinkers: bedrijven die uitstekend presteren én bijdragen aan een mooie toekomst.

Grote uitdagingen bedreigen onze vooruitgang. Enkele voorbeelden: ouderdom en ziekte, energievoorziening, vervuiling en woestijnvorming, oorlog en democratie, waterveiligheid en voedselzekerheid enz.

Vooruitgang vereist samenwerking

Missie

In 2020 bieden ondernemers uit Westpoort winstgevende oplossingen voor de grootste uitdagingen van Amsterdam.

Kernwaarden

Samenwerking

Samen staan we sterk. Leveranciers, klanten, medewerkers of concurrenten zijn allemaal welkom om mee te doen. Laat weten hoe jij kunt bijdragen aan de uitdagingen van vandaag en dan gaan we samen aan de slag!

Perfectionisme

Haal het beste uit jezelf! Met aandacht voor detail en vakmanschap kunnen we samen mooie dingen doen en je volledige potentieel benutten. Om vervolgens de grens weer te verleggen.

Plezier

Geniet van het leven! We werken keihard aan de meest serieuze uitdagingen in de wereld en dat gaat het beste met een lach en een goed feest op zijn tijd.

Positionering

Positionering Mendeleo

Marketing bestaat uit een groot aantal aspecten. De bekendste zijn de vijf P's: product, promotie, prijs, plaats en personeel. Bij een marketing- & innovatiebureau, zoals Mendeleo, ligt de nadruk op het product en de ontwikkeling daarvan. Daarin onderscheiden we ons van de bekende marketing- & communicatiebureaus, waar het accent op de promotie ligt.


Wij geloven namelijk dat het veel makkelijker is om een aantrekkelijk product in de markt te zetten dan om te proberen de tekortkomingen van een matig product te compenseren met overdadige promotie. Toch gebeurt dat veel, waardoor marketing onnodig een slechte naam heeft gekregen en sommigen het gebakken lucht vinden.


Wij vinden het -natuurlijk- belangrijk werk voor bedrijven. De wereld verandert voortdurend: nieuwe technologieën komen op, de maatschappij ontwikkelt zich, concurrenten zijn continu in beweging enz. Samen met onze klanten blijven we de proposities ontwikkelen, zodat zij de veranderingen op tijd en in hun voordeel kunnen gebruiken.

Achtergrond & opinie

Nog steeds nieuwsgierig? Op ons blog vind je meer achtergrondinformatie over Mendeleo, over hoe wij onze wereld zien en over marketing en innovatie.

Over de oprichter van Mendeleo

Mijn achtergrond

Op de middelbare school in het mooie Leeuwarden koos ik voor een exact vakkenpakket, omdat mij dat goed lag. Een lastige keuze, want ik vond vakken als economie en geschiedenis ook interessant. Toch ging ik verder in de techniek en werd ik opgeleid als werktuigbouwkundige, waarna ik bij een ingenieursbureau aan de slag ging.

Al gauw besefte ik dat ik veel van mijn interesses niet kwijt kon in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik experimenteerde met muziek, maar besloot uiteindelijk verder te studeren. Ik volgde strategisch productontwerpen aan de faculteit industrieel ontwerpen van de TU Delft, waar ik afstudeerde op (audio) branding. Zo kon ik uiteindelijk toch techniek, commercie en creativiteit combineren.

“O imagination, the greatest treasure of mankind, the inexhaustible spring of which both the artist and the scholar come to drink, remain with us, even though acknowledged and revered only by the few.” - Franz Schubert

Waarom Mendeleo?

Ik houd van mijn vrijheid. Mede daarom wilde ik altijd al eigen baas zijn. Verder vind ik het mooi om iets te creëren en te ontwikkelen. Het vermogen van mensen om niet-bestaande dingen te bedenken, te maken en te verbeteren fascineert me. Kunst – met name muziek –, producten, merken, bedrijven, ik vind het allemaal even indrukwekkend.

Maar ook natuurkunde, filosofie, geschiedenis, economie, internationale betrekkingen, technologie en psychologie vind ik erg interessant. In Mendeleo komen veel van deze interesses samen en kan ik het werk doen dat ik leuk vind. Ik kan mijn eigen onderneming opbouwen en tegelijk anderen helpen om hun bedrijf verder te ontwikkelen.

Ondertekening