Marketingplan in een Dag

Een compleet marketingplan voor de komende drie jaar.
Aan de slag!

Wat is een marketingplan?

Een marketingplan beschrijft hoe je de markt de komende jaren gaat bedienen. We hanteren bewust zo'n brede definitie, want daarmee kunnen we alle bedrijfsactiviteiten op elkaar afstemmen.

De marketingplannen van Mendeleo omvatten dan ook de complete marketingmix: het aanbod, de promotie, de distributie en verkoop, het relatiebeheer en het verdienmodel. We bepalen je doelstellingen voor de komende drie jaar, definiëren je doelgroep en maken een lijst met concrete actiepunten, een planning en een taakverdeling.

Je kunt een marketingplan voor je hele onderneming maken, voor één bedrijfsonderdeel of voor een specifiek product, dienst of marktsegment.

Wie heeft een marketingplan nodig?

Marketingplan in een Dag is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze ondernemers die tijd en/of expertise tekort komen om zelf een plan te schrijven, maar wel graag gestructureerd en doelgericht aan de toekomst willen werken.

We hebben een variant van een week voor wat grotere ondernemingen of complexere situaties: je gaat bijvoorbeeld een nieuwe productlijn opzetten, een nieuwe markt betreden of je zit in een zeer concurrerende industrie. Ambitieuze ondernemers die grondig, maar ook snel en doortastend willen werken, houden van dit product.

Hoe maken wij een marketingplan?

We nemen je mee naar een inspirerende locatie, waar we uitstekend verzorgd worden en ongestoord kunnen werken. Tijdens de intensieve sessie word je al een stuk wijzer. We zetten in korte tijd flinke stappen.

Ochtend

Eerst bespreken we je ambities voor de wat langere termijn en bekijken we de huidige marketingmix. Daarbij zoomen we in op de doelgroep, je propositie, verdienmodel enz.

Middag

Na een heerlijke lunch formuleren we heldere doelstellingen en bepalen we concrete acties om die te behalen. Een planning, taakverdeling en inschatting van kosten en baten hoort daarbij.

Na afloop

Naderhand heb je (weer) helemaal zin om te ondernemen en de bedachte plannen in de praktijk te brengen. Wij doen vaak nog wat aanvullend onderzoek en zetten alles dan kort en krachtig op papier. Je kunt er meteen mee aan de slag!

Wat levert een marketingplan op?

Marketingplan in een Dag

We maken een marketingplan op hoofdlijnen voor de komende drie jaar. Het resultaat is een beknopt en overzichtelijk document met daarin alle belangrijke aspecten van de marketingmix:

 • het aanbod,
 • de promotie,
 • het relatiebeheer,
 • de doelgroep,
 • het verdienmodel,
 • de benodigde middelen.

Uiteindelijk formuleren we concrete actiepunten waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt. Je bepaalt natuurlijk zelf welke acties je zelf oppakt en wat je weer uitbesteedt.

Marketingplan in een Week

In één intensieve week − reken op veel koffie en pizza − zetten we samen een driejarig marketingplan op. Alle strategische en tactische aspecten komen aan bod. We werken deze ver genoeg uit om meteen te implementeren. Je ontvangt een zeer compleet pakket met:

 • een strategiekaart,
 • een grote poster met meerjarenplanning,
 • een scheurkalender met concrete actieplannen.

Deze actieplannen kunnen betrekking hebben op eenmalige activiteiten, zoals een promotiecampagne, het ontwikkelen van een nieuwe website enz. of op het opzetten van structurele activiteiten, zoals een loyaliteitsprogramma, het verbeteren van een verkooptraject of het intensiveren van het relatiebeheer.

De voordelen van een marketingplan

 • Inspirerende dag op een mooie locatie.
 • Schept rust en duidelijkheid voor de toekomst.
 • Zorgt voor een doelgerichte inzet van je middelen.
 • Concreet resultaat is meteen te gebruiken.
 • Academisch niveau, pragmatische aanpak.
 • Creëert samenhang in de gehele marketingmix.
"Vond het erg leuk om te doen en ik heb de toekomstplannen een stuk helderder voor de geest. Echt een aanrader!" - Allan Drent, mede-eigenaar Social Media Hulp.

Wat kost een marketingplan?

Een marketingplan kost al gauw vele duizenden euro’s. En dan moet je ook nog eens weken of maanden op het resultaat wachten.

Het Marketingplan in een Dag kost €1.500 (incl. alles, behalve BTW). Doordat we ons proces jarenlang hebben bijgeschaafd en geoptimaliseerd voor het mkb, kunnen we dit in één dag doen.

Marketingplan in een Week bieden we aan voor €5.000 (excl. BTW). Als ondernemer ben je intensief betrokken, maar niet elke dag de hele dag.

Klik hier en neem nu contact op.

Zie ook: